Het mysterie van de honingbij

Mysterie van de honingbij-voorkantHet mysterie van de honingbij is cadeauboek en wenskaart in één. Het boek beschrijft de wonderlijke eigenschappen van de honingbij en de samenwerking binnen een bijenvolk. Verder wordt de geschiedenis van de bijenteelt weergegeven en de imkerij in het land van melk en honing. Het boek bevat prachtige kleurenfoto’s, een loflied op de schepping (Psalm 19) en uitleg over de betekenis van honing in de Bijbel en over het gebruik om op Joods nieuwjaar (Rosj Hasjana) appels met honing te eten.

In het cadeauboek is een open plek voor het schrijven van een persoonlijke boodschap. Bij het boek krijgt u een envelop met daarop een afbeelding van een bloeiende appelboom met bijenkorven.

Introductie

Fel paars bloeit de heide, de bijen zoemen onophoudelijk. Ik geniet!

Is het een groot wonder dat de mens kan genieten? Hoe komen we aan die mysterieuze eigenschap? Het strak georganiseerde leven van de honingbij, een diertje met hersenen ter grootte van een speldenknop, is ook zo’n mysterie. In de afgelopen eeuw heeft de wetenschap veel ontdekt over de honingbij en in de industrie maakt men dankbaar gebruik van het slimme ontwerp van de honingraat. Maar kan de moderne mens zich nog verwonderen over het kunstige ontwerp van de honingbij en de samenhang tussen bloemen en bijen?

Vroeger hield de mens zich bezig met het mysterie van de natuur. In het boek Job uit het Oude Testament vinden we een reeks van die vragen zoals: ‘waar is de weg naar de woning van het licht?’ Het kan geen kwaad om dergelijke vragen te stellen en je bewust te worden van de grootsheid en oneindig ingewikkelde samenhang van het leven op aarde.

Direct bestellen